Βοήθεια! Ο Βέγγος Φανερός Πράκτωρ 000

 

Βοήθεια! Ο Βέγγος Φανερός Πράκτωρ 000

Ο μαθητευόμενος πράκτωρ Θου Βου, άλλως Αθανάσιος Μπόμπας, είναι ένας από τους επτά τυχερούς μαθητές της περίφημης σχολής μυστικών πρακτόρων «Τζέημς Μποντ». Εκπαιδεύεται εντατικά στην «πρακτορική τέχνη» και παράλληλα προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά που μαθαίνει, προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή και τη θυμηδία του επικεφαλής των πρακτόρων και του διευθυντή της σχολής, οι οποίοι τον αποκαλούν «δημόσιο κίνδυνο». Στη συνέχεια αναλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές αποστολές προκειμένου να βαθμολογηθεί, και έτσι να καθορισθεί και ο «πρακτορικός αριθμός του». Οι αποστολές είναι οι ακόλουθες: α) πρέπει να ανακαλύψει με ποιον συνδέεται η όμορφη κόρη του ψάλτη της ενορίας. β) πρέπει να εμποδίσει μια νέα κλοπή των πατρόν ενός γνωστού οίκου μόδας. γ) πρέπει να βρει ένα μυστικό έγγραφο που είναι κρυμμένο σε μια τούρτα. Μετά από μια σειρά απίστευτες γκάφες, το τέλος των δοκιμασιών θα τον βρει να έχει αποκτήσει τον «πρακτορικό βαθμό και αριθμό» των τριών μηδενικών: Πράκτωρ «000». 1967
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Θανάσης Βέγγος
ΣΕΝΑΡΙΟ Νίκος Τσιφόρος, Ναπολέων Ελευθερίου
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝΘανάσης Βέγγος
ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Νικολαΐδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Ζαννίνο Παπαδόπουλος, Νίκος Φέρμας, Περικλής Χριστοφορίδης, Τάκης Μηλιάδης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Κώστας Παπαχρήστος, Γιώργος Αττικός, Μηνάς Τσοχατζόπουλος (Μαξ Ρόμαν), Γιώργος Γιαλουρής, Βίρνα Νιαβή, Μπέτη Δακοπούλου

δείτε όλα τα σχετικά posts

 

-Πάντως εγώ περιμένω πολλά από σενα.
-Ναι, να περιμένετε, να περιμένετε γιατί εγώ το πρακτοριλίκι το έχω στο αίμα μου, ε; Ορίστε, κάντε μου ανάλυση. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός πράκτορας στην ακτή Τζελέπη, ο θείος μου έχει πρακτορείο αυτοκινήτων κι ο αδελφός μου έχει πρακτορείο λαχείων, πουλάει και προ-πο μαζί ε; Δηλαδή είμαστε πράκτορες από κούνια.
-Η βαλίτσα αυτή, είναι το όπλο σου. Μ’ αυτήν θα αμύνεσαι.
-Θα τη σκάω στα κεφάλια δηλαδή;
-Όχι. Σαν ασκούμενος δεν μπορείς να έχεις μπιστόλι, απαγορεύεται. Θα έχεις όμως αυτά εδώ: Οξυζενέ και τσιρώτο, αν σε χτυπήσουνε. Μολύβι και σουγιά για να το ξύνεις. Μολυβόνερο αν σου μαυρίσουνε το ματι. Χάπια αντισυλληπτικά για να μη συλλαμβάνεσαι. Μανταλάκια για να στεγνώσεις τα ρούχα σου, αν σε ρίξουν στη θάλασσα.
-Λουλάκι δε βάλατε!
-Πάψε! Αυτό είναι ένα διαρκές του ηλεκτρικού Αθηνών-Πειραιώς. Κι αυτός εδώ, σουγιάς ο θαυματουργός. Ανοίγει κονσέρβες, βγάζει φελλούς, έχει κουτάλι, έχει πηρούνι, έχει κατσαβίδι, έχει πριόνι, έχει και νυχοκόπτη.
-Αλατοπίπερο έχει;
-Καθαρίζει λεκέδες, σκοτώνει έντομα!
-Ξεβουλώνει νεροχύτες;

 

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση